2011. augusztus 12., péntek

Babahordozós Minimum PartyHosszas tépelődés, pro és kontra érvek felsorakoztatása után, idén végre eldöntöttem: elmegyünk a Minimum Partyra két kisgyerekkel. Voltam már a táborban 2006-ban is, de akkor még gyerek nélkül, és azóta is kívánkoztam elmenni.

Aki esetleg nem hallott volna róla, ez egy művészeti alkotótábor, mely idén már a 16. alkalommal volt megrendezve. A tábor helyszíne egy, a Kászonok völgyében található tisztás, a Tiszástő, és a résztvevők különböző műhelyek tevékenységébe kapcsolódhatnak be. Irodalmi, filmes, fotós, filozófiai, kézműves, zene, tánc és más műhelyek várták idén is az érdeklődőket. A táborban sok mindenre van lehetőség: főként alkotni, de emellett ismerkedni, eszmét cserélni, pihenni, kikapcsolódni, bulizni, erdőben sétálgatni, patakban mosdani, gombászni, tábortűz mellett csendben borozgatni...

A Minimum Party szervezője egy háromgyerekes család, és más családok is érkeztek kisgyermekekkel, a tábor legfiatalabb lakója mindössze 4 hónapos volt, így a tábor a körülményekhez képest igazán gyermekbarát volt. Az óvódás korú gyermekek számára Kata "óvónéni" talált ki újabbnál újabb tartalmas és érdekes foglalkozásokat, a szervezők pedig még kisasztalt és kisszékeket is hoztak fel a tisztásra, ahol a kisgyermekek festegethettek, játszhattak és étkezhettek. Ágnes a "gyermekműhely" aktív résztvevője volt, így egész nap alig láttuk. Csak néha szaladt oda hozzánk meggyőződni arról, hogy még mindig ott vagyunk, vagy elmesélni legújabb élményeit- például azt, hogy erdei sétájuk alkalmával szöcskéket néztek nagyítóval, vagy cickányt láttak.

Amikor az időjárás megengedte, a pici gyerekek a földre letett takarókon(ról:))) kúsztak-másztak, kóstolgatták a füvet stb. De sajnos erre a tábor első hete alatt nem túl sokszor volt lehetőség a borús, esős időjárás miatt. Így Domi az idő legnagyobb részét a hátamon töltötte hordozókendőben vagy Manducában. Onnan nézelődött vagy aludt, amíg én babát varrtam, szocializáltam, s igyekeztem bekapcsolódni a tábori tevékenységekbe. Megmutatom:

Alvás az esőben:


Ágnes esős időben:


Babavarrás:


Itt is babát varrok:


3 Manduca egy helyen (2 táborlakó, egy látogató)


A baba és az elefánt:


Jövőre is megyünk! (Jakabi feltétel mellett)

Nincsenek megjegyzések: