2010. május 14., péntek

Babahordozó délután Nagyváradon

Éppen egy héttel ezelőtt, a nagyváradi La Leche csoport vezetője, Kati hívására családostól Nagyváradra ruccantunk, babahordozó anyukákkal találkozni. Az volt a cél, hogy a már hordozó anyukákat még jobban beavassuk a hordozás rejtelmeibe, a teljesen kezdőknek, várandósoknak pedig egy kis alaptudást nyújtsunk, amivel majd elkezdhetik hordozni kisbabájukat. A szervező aggodalmai, miszerint túl kevesen leszünk, fölöslegesnek bizonyultak. A meghirdetett időpontra egymás után érkeztek a családok, voltak anyukák, akiknek az édesapákat is sikerült elcsalogatni a találkozóra, és a Posticum alagsori terme meg is telt kisbabákkal, szülőkkel, és hordozókendőkkel.
Íme:


Miután mindenki kényelmesen elhelyezkedett, bemelegítésként a babahordozás előnyeiről beszélgettünk egy keveset. A jelenlevő anyukák közül már sokan tapasztalták a babahordozás számos előnyét, de voltak babaváró anyukák is, akiknek jó volt hallani, hogy hordozni milyen jó, mind a kisbabának, mind pedig a hordozó személynek. Szó esett arról is, hogy milyen a jó babahordozó, és arról, hogy mire kell odafigyelni a kisbaba hordozóban való elhelyezésekor.


A rövid bevezetés után kendőt ragadtunk, és előbb az elől zsebes keresztezett kötést gyakoroltuk a kezdő anyukákkal és apukákkal. Hamarosan egy jó hangulatú kavarodás alakult ki.





A jelenlevő anyukák-apukák többsége háti hordozást szeretett volna tanulni, mivel kisbabáik már kinőtték az előlhordozós kort-súlyhatárt. Ebbe is belevágtunk. Főként a háti zsebet (BWCC)-t gyakoroltuk, de a batyuról is szó esett. Nagy lelekesedéssel próbálgatta mindenki a háti kötéseket, és megegyeztünk abban, hogy bár elsőre majdnem lehetetlennek látszik, ezeket is el lehet sajátítani egy kis türelemmel és gyakorlással.





Voltak, akik unták a kötözgetést:



A jó hangulató kötözgetős délután végeztével a viszontlátás reményében búcsúztunk. Szívmelengető érzés volt ilyen sok hordozós szülőt és hordozott kisbabát együtt látni.

2 megjegyzés:

vicuska írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
réka írta...

Vicuska, a megjegyzésedet töröltem, ez itt nem a reklám helye. :)