2010. május 31., hétfő

A futóbicikli dicsérete


Mióta kitavaszodott, Ágnes jóformán csak a futóbiciklivel közlekedik, amikor a városban vagy a piacon elintéznivalónk akad. A télen babakocsival közlekedtünk, mert már nem bírtam a hátamon hordozni a 20 kilóját, úgyhogy igazi könnyebbség nekem, hogy végre letettük a babakocsit, amit sosem szívleltem igazán. És így, hogy szinte naponta használatban van a futóbicikli, nagyon sok előnyét észleltem, amit a blog olvasóival is meg szeretnék osztani.
A futóbiciklivel jól lehet közlekedni Szatmár gödrös, hepe-hupás járdáin, és nem jelent akadályt egy-egy kisebb emelkedő, járdaszegély sem. Azt hiszem, hogy egy kétkerekű, pótkerékkel felszerelt biciklivel ez nehézkesebben menne. A futóbicikli javára írom azt is, hogy lévén kicsi és keskeny, jól elférünk a járdán vele, még akkor is ha a járda több mint felét egy ott parkoló autó foglalja el. Ez nem ritka jelenség itt nálunk, gondolom máshol sem....
Ha be kell mennünk egy boltba, bankba, vagy éppen a postára, a biciklit magunkkal tudjuk vinni, mivel kicsi. Nem lennék nyugodt, ha az utcán kellene hagynom, őrizetlenül.
A bicikli súlya mindössze 3,8 kg, ezért, amikor Ágnes úgy dönt, hogy leszáll róla és sétál egy keveset, könnyedén felkapom, és viszem én.
Ennyit a praktikumról.
Ágnest figyelve, ahogyan egyre ügyesebben manőverezik a biciklivel, azt kellett megállapítanom, hogy ő is nagyon szereti a biciklit. Mivel a lábával hajtja a járgányt, és így bármikor tud lassítani, fékezni, úgy látom, hogy nagyon biztonságban érzi magát rajta.
Nem utolsó sorban, látványnak sem utolsó a csiricsáré műanyag biciklik és rózsaszín tolható járművek világában egy fabiciklivel közlekedő aranyos leányzó :)

A futóbicikli 2-5 éves gyermekeknek ajánlott, az ülése három magasságba állítható. Fejleszti az egyensúlyérzéket. Kapható a Greenbaby boltban.

1 megjegyzés:

Ildiko írta...

Eszter ( 5 eves) keresztleanyomnak is vettunk egy ilyet ...El kell mondjam, hogy elso ejjel a futobiciklivel akart aludni, annyira beleszeretett. Egesz nap rajta log ha lehet, es ennek kovetkezteben este beesik az agyba a faradtsagtol. Nagyon hasznos, mert tevekenysegre sarkalja a gyereket es edzi, izmositja a kis labacskait.